Viser arkivet for september, 2010

Ibsen og åpne data

Teknolgirådet kom i vår med en rapport om åpne offentlige data. Ekspertgruppemedlem Haakon Wium Lie hadde et innlegg relatert til temaet på trykk i “Aftenposten” i dag. For de som gikk glipp av det, kan det finnes her

Andre spennende ting som skjer på åpne data-fronten for tida:
NRK ønsker å få utlevert datasettet til den gamle elektroniske postjournalen
Bjørn Tennøe krever åpne kollektivdata

Verdens viktigste målgruppe

Jeg snublet nylig over en interessant artikkel i The Wall Street Journal om hvordan vi – og særlig barna våre – spores på internett. Mange av oss vet jo at nettsteder og annonsørene deres lagrer små informasjonskapsler på datamaskinen vår for å kunne kjenne oss igjen fra gang til gang, men er vi egentlig klar over omfanget?

WSJ har undersøkt 50 nettsteder som er spesielt rettet mot barn og unge og funnet ut at til sammen legger de igjen 4 123 “sporingsinstrumenter” (informasjonskapsler eller lignende). Det mest overraskende er kanskje at dette er 30% mer enn det som er funnet for de 50 mest populære nettstedene i USA totalt.

Les mer…

Stay free. Stay paranoid.

Hvis debatten rundt Datalagringsdirektivet ikke fikk deg til å bli paranoid vil boken ”Little Brother” definitivt hjelpe deg godt på vei. Denne personvernthrilleren (oi, det var en ny sjanger) er faktisk utrolig spennende og ligger gratis tilgjengelig på nett.

Les mer…