Viser arkivet for april, 2010

Pillen er 50!

-

Det er 50 år siden P-pillen først ble markedsført. Den første medisinen designet for friske har fått mer å si for arbeidslivet enn for sex-livet.

Les mer…

Nanocover impregnerer både gulv og lunger

Miljømyndighetene i Danmark krever at et sprayprodukt til å belegge baderomsfliser skal fjernes fra butikkhyllene. Forskere har påvist skader i luftveiene og høy dødelighet hos mus som ble eksponert for sprayen som markedsføres under navnet Nanocover.

Produktserien har også vært markedsført i Norge, se blant annet denne omtalen i Rogalands Avis.

Les mer…

Har DU solgt sjela di?

At det er mange som ikke leser sluttbrukeravtaler (såkalte EULAer – End User Licence Agreements) er en kjent sak. Det er vel også godt kjent at det finnes en del kontroversielle sluttbrukeravtaler, slik som den til Facebook, som kanskje er i overkant grådige når det gjelder hvilke rettigheter leverandøren får til brukerens digitale innhold. Men det er nok få som slår denne.

Les mer…

Fra Altinn til alt ut?

Fra Altinn til alt ut?

Teknologirådet slapp i dag rapporten vår om offentlige data. Vi har jobbet intenst den siste tiden for å få den ferdig, og derfor var det ekstra hyggelig å kunne lansere den på et møte som vi i en periode måtte ha venteliste på!

Det var også veldig hyggelig at statsråden valgte vårt møte for å lansere arbeidet med den nye portalen data.norge.no

Les mer…