Viser arkivet for februar, 2010

Hva vil IT-ministeren? Referat fra møte

møtet i går om statsrådens nye digitale dagsorden prøvde vi Cover it Live for første gang. Med intens taste-innsats fra Christine fungerte det fint, og ga gode muligheter for å følge møtet selv om man ikke kunne ta turen til Bristol.

Og i samme slengen har vi fått et fyldig referat for de som vil lese i etterkant. Det finner du her.

Bildeserie med 9 bilder — bla ved å trykke på pilene

”Climategate” stopper ikke klimaomstillingen av næringslivet

Gangbro for vindmøller til havs fra firmaet Brother AS

Denne uken var jeg på Energiuka 2010, energibransjens årlige stormønstring. Konferansen fant sted mot et bakteppe der det er rettet stadig ny kritikk mot IPCC og enkelte sentrale klimaforskere. Triksing med data og bruk av anekdotisk kunnskap om bl.a. is-smelting i IPCC-rapportene er noe av det kritikken retter seg mot.

Les mer…

Er det greit å tjene penger på noe som er gratis?

Hvem vil kjøpe gratis data?

Noen har kanskje fått med seg at Teknologirådet har et prosjekt om tilgjengeliggjøring av offentlige data. I går hadde vi møte i ekspertgruppa, og et av temaene vi diskuterte var prising av offentlige data. Det er, som mange vet, en god del offentlige data som koster penger. I noen tilfeller kan det være forståelig fordi det er lagt opp til en forretningsmodell hvor salg av data skal finansiere virksomheten, i andre tilfeller kan det synes som om motivasjonen for å enten ønske penger for dataene, eller å ikke ville dele dem er mer ullen.

Les mer…

Makt til folket

Tripadvisor.com

Hvordan var egentlig livet før internett? Hvordan fungerte verden uten e-post, nettbank og google? En ting jeg liker spesielt godt med internett er tjenester der brukere hjelper brukere.
Les mer…