Hva kan vi få til med offentlige data?

data.gov

I går holdt jeg foredrag på en Workshop i regi av Oslo Innovation Week. I løpet av workshopen ble det gitt flere korte innledninger, og for hvert tema fikk deltakerne diskutere ved bordene.

Espen Andresen holdt innlegget Trenger vi realister og ingeniører for å få til innovasjon?. Det ble også innledet om hva som driver innovasjon i offentlig sektor og om Kunnskapstriangler (samling av forskning, undervisning og næringsliv).

Teknologirådet skal akkurat starte opp et prosjekt om tilgang til og deling av offentlige data, så for meg var det interessant å kunne lufte noen spørsmål rundt dette. Men ettersom det var kort tid til å diskutere hvert tema, ønsker jeg å fortsette diskusjonen her: Hva mener dere?

Her er den korte introen jeg holdt på møtet i går. Jeg liker å bruke bilder, så for de som vil vite hva jeg sa også, kan det være en idé å klikke på lenken til Slideshare slik at dere også kan lese manuset.

Kjør debatt!

Vist 757 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Muligens har du fått det allerede med deg, men hvis ikke – her foregår en debatt slik som den du oppfordrer til. Mange gode tanker der, synes jeg!

Takk for at du lenket til den debatten. Jeg var klar over debatten og følger den, men burde selvsagt lagt inn en lenke til den selv.