Ut på tur?

Jeg har vært på tur – rettere sagt på forretningsreise. Alle som har vært på forretningsreise vet at man da forsøker å pakke "lett ". “Lett” vil si at man presser mest mulig inn i en bag i håp om at flyselskapet ikke skal insistere på at noe av bagasjen din må sendes i bagasjerommet på flyet (nå har jo noen begynt å ta betalt for det også). Etter “væskeforbudet” som kom for noen år siden, er det blitt mer krevende å pakke lett, men jeg mente i hvert fall at jeg hadde gjort et hederlig forsøk.

Jeg hadde med meg (det fremdeles analoge) passet mitt, men jeg behøvde ikke vise det til noen. Men det var også omtrent det eneste jeg ikke behøvde vise frem. Alle interesserte i avgangshallen vet nå at jeg:

  • har dårlig syn (kontaktlinser)
  • har tørr hud (funktighetskrem)
  • lukter vondt (deodorant og parfyme)
  • ikke tar vare på klærne mine (hullet på den ene sokken formelig lyste da jeg måtte ta av skoene)

Men i framtiden er det kanskje nok at jeg passer på å ha på meg hele sokker. En ny scanner som har vært testet ut på Manchester flyplass skal kunne skille mellom harmløse væsker – som deo – og flytende eksplosiver. 3D-scanneren kan skille tettheten i ulike stoffer (de bruker millimeterbølger eller såkalt “backscatter X-ray”), og slik identifisere dem. Så vidt jeg kan skjønne er dette omtrent samme teknologi som brukes i nakenmaskinene jeg har skrevet om tidligere, men heldigvis ser det ut som om disse maskinene kun er beregnet på bagasje. Det ville i så fall endelig være et skritt i riktig retning når det gjelder flyplassikkerhet.

Vist 186 ganger. Følges av 1 person.