Er "sexting" det nye julekortet?

“Hva får unge i «verdens mest likestilte land» til å legge ut nakenbilder av seg selv på nett under kallenavn som Borntoporn og TheStiff?” spør Aftenpostens Osloplus.

Kropp, seksualitet og identitet (hvem er jeg?) er altoppslukende spørsmål for mange tenåringer. Nettet tilbyr en enorm mulighet til å utforske disse temaene og få umiddelbare tilbakemeldinger til MEG. Sexting, rangering av kropp på deiligst.no og kløftprofilbilder på Nettby er drøy kost for mange – men kanskje spesielt for de som vokste opp uten nettets eksponeringsmuligheter?

Betyr det at det konvensjonelle skillet (eller gråsonen?) mellom hva som er privat og offentlig har opphørt? Og at nå er det helt ok å ha en “homevideo” ala Paris Hilton svirrende rundt på nettet? For noen kanskje. Men for de fleste sikkert ikke.

Det er helt klart en mer liberal praksis for å dele personlig informasjon på nett. For fem år siden var det bare spesielt interesserte som delte feriebilder på nett. Nå gjør “alle” det. Og forvalting av egen identitet (skal jeg legge ut det bildet?) er viktigere enn noen sinne. Det med å innse at det jeg legger ut på min egen FB-profil i dag muligens vil være tilgjengelig for meg selv og andre om ti eller tjue år kan være en utfordring.

Personvernkonseptet er i endring. Hvis jeg skal spå om fremtiden tror jeg at vi kommer til å fortsette å dele vår personlige informasjon (kanskje mer enn i dag), men at vi kommer til å dele litt smartere eller mer nyansert. Hva tror du?

Her er for øvrig en video fra MTV om sexting:

MTV Shows

sexting, personvern, internett